Read Easy Catalan about Barcelona Spain

You Can Read Easy Catalan about Barcelona Spain:

Do you know that you can read some easy Catalan, even if you never had a lesson!

Catalan is the official government language of Barcelona (and all of Catalonia). It is a mixture of French, Spanish, and the other Romance languages.

Catalan is spoken by roughly seven million people, most of them being from Catalonia. While visiting Barcelona, one will inevitably encounter this colorful language.

Many street signs, landmarks, and public facilities are marked in both the national language of Castilian Spanish as well as the Catalonians’ own regional language, Catalan. Nearly all Catalonians speaks both languages fluently, and most probably speak a third or fourth.

-----

Because so many Catalan words are similar to English words, you will be able to get the gist of some Catalan writing just by reading the Catalan words that resemble English words.

You probably will not be able to make out entire sentences, but you should be able to understand enough Catalan words and phrases to get the main ideas.

The Catalan words that resemble English words here are in capital letters to make reading this Catalan easiest for you.

Simply skim through these excerpts reading only the Catalan words in capital letters that resemble English words, and this should enable you to understand the main ideas.

The Catalan words may not mean exactly the same thing as the English words they resemble, but they usually mean something similar.

You will understand the meanings of many main words that resemble English, so you might be able to figure out the meanings of some of the other Catalan words.

Most people never try to read a foreign language unless they have studied it, but the truth is that the many words similar to English will enable you to read some in these foreign languages if you try.

The following shortened excerpts about the port of Barcelona focus on the oldest part of the city, Ciutat Vella, around the harbor.

-----

[Adapted from barcelonaturisme.com and spain-info.com]

Barcelona

JOIES del MODERNISME i de l'ARQUITECTURA CONTEMPORÀNIA, TRESORS de l'ANTIGA CIUTAT ROMANA i MEDIEVAL, PARCS on RELAXAR-se.

-----

ZONES d’INTERÈS

-----

Barri GÒTIC de Barcelona

Un PASSEIG pel Barri GÒTIC de Barcelona és SINÒNIM de DESCOBERTA de la PRIMITIVA Barcino ROMANA i de la CIUTAT MEDIEVAL, la dels PALAUS, RESIDÈNCIES i esglésies GÒTIQUES. Aquest ÉS l’ESTIL que DEFINEIX "el COR de Barcelona", un barri on el PASSAT ESPLENDORÓS de la HISTÒRIA.

El CENTRE de la CIUTAT ROMANA. Molt a prop encara podem veure les RESTES del TEMPLE ROMÀ d'AUGUST. De fet el NUCLI ORIGINARI de la Barcelona ROMANA i MEDIEVAL ÉS el PASSAT i el PRESENT de la CIUTAT.

Aquí, al Barri GÒTIC trobem els PALAUS de l'Ajuntament i de la GENERALITAT, la CATEDRAL i altres esglésies GÒTIQUES. On encara s'hi CONSERVEN algunes RESTES de l'ANTIGA SINAGOGA. EN el SUBSÒL de la mateixa plaça podem fer un recorregut per les IMPRESSIONANTS RESTES ARQUEOLÒGIQUES de la Barcelona ROMANA.

-----

La Rambla

Un PASSEIG per la vida i la HISTÒRIA de la CIUTAT.

EXACTAMENT 1.200 METRES de carrer per on hi PASSA, gairebé OBLIGATÒRIAMENT, tot aquell qui VISITA Barcelona. La Rambla naixia amb l'inici de la MODERNITAT, quan el 1766 ES va traçar el PASSEIG tot resseguint la muralla MEDIEVAL que transcorria per aquesta PART de Barcelona des del segle XIII. Els BARCELONINS la van fer seva de seguida. A Barcelona, CIUTAT de carrers estrets i TORTUOSOS, la Rambla CONSTITUÏA l'ÚNIC ESPAI apte per a l'esbarjo i el PASSEIG de tots els CIUTADANS. Tots, perquè en ser un PASSEIG CÈNTRIC, va esdevenir lloc de trobada de totes les CLASSES SOCIALS.

Poc a poc, els LOCALS d'oci i CULTURA van trobar el seu lloc a La Rambla. Els CONVENTS DESAPAREIXIEN i s'hi INSTAL laven FLORISTES i QUIOSCOS. Ara ens reben al nostre pas EDIFICIS tan destacats com el GRAN TEATRE del Liceu, (la ÓPERA BARCELONESA), el PALAU de la Virreina o el GRAN MERCAT de la Boquería. El TORRENT HUMÀ, amb els seus ARTISTES AMBULANTS, TURISTES i els BARCELONINS que encara hi PASSEGEN, CONSTITUEIX un viatge pel MICROCOSMOS d'aquesta Barcelona CONTEMPORÀNIA, UNA OPORTUNITAT ÚNICA d'ADMIRAR.

-----

El Raval

El barri del Raval de Barcelona, ENCERCLAT entre muralles fins el 1859, el LIMITEN ara les Rambles, el carrer Pelai, la RONDA SANT ANTONI, la de SANT Pere i el PARALLEL. Aquestes ANTIGUES vies ROMANES van CONFIGURAR el recorregut d'unes muralles que, FINALMENT, se PER EIXAMPLAR Barcelona.

Dins d'aquell PERÍMETRE, el que HAVIA ESTAT un ESPAI de camps i CONVENTS fins a mitjans del segle XIX, va veure com la INDÚSTRIA TÈXTIL i l'habitatge obrer OCUPAVEN els carrerons TORTUOSOS que entramen aquest barri de Barcelona. Això, i la PROXIMITAT del PORT, van fer que el Raval EVOLUCIONÉS cap a un barri d'IMMIGRANTS, on hi sovintejaven els PROBLEMES SOCIALS.

Ara la Rambla del Raval o CREANT INSTITUCIONS de pes en la vida SOCIAL i CULTURAL, com ara el CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA O el MACBA (MUSEU d'ART CONTEMPORANI de Barcelona), HAN fet RECUPERAR el NOM i el PRESTIGI al Raval BARCELONÍ.

-----

La Ribera

El Barri de La Ribera ÉS de VISITA OBLIGADA pel qui PASSEJA per Barcelona. Vinguem de la Via Laietana o de l’ARC de TRIOMF, endinsar-nos en el LABERINT de carrerons de l’ANTIC barri de MERCADERS, ARTESANS i gremis de la CIUTAT REPRESENTA avui el DESCOBRIMENT de la CIUTAT del DISSENY, l’oci i la MODA.

Són molts els ARTISTES que HAN volgut INSTALLAR els seus tallers al barri de la Ribera, tot heretant el PASSAT de la ZONA on vivien els ARTESANS de la CIUTAT de Barcelona. Molts NOMS de carrers ens RECORDEN aquells vells oficis i gremis: MIRALLERS, SOMBRERERS, Argenters, etc. Carrers nascuts al voltant de la BASÍLICA de SANTA MARIA del MAR.

Des del segle XIII, Barcelona HAVIA NECESSITAT EXPANDIR-se fora de les muralles, i d'aquí va néixer el que era un SUBURBI, amb el TEMPS CONVERTIT EN el barri dels MERCADERS i les FAMÍLIES més RIQUES de Barcelona, amb una IMPORTANT TRADICIÓ MARINERA al darrera.

El carrer Montcada, ACTUAL NUCLI de les GALERIES d'ART i d'IMPORTANTS MUSEUS com ara el PICASSO, CONSTITUÏEN el CENTRE d'aquella RICA Barcelona.

Els PALAUS MEDIEVALS que s'hi troben RECORDEN molt bé aquest PASSAT. Un PERÍODE d'ESPLENDOR estroncat el segle XVI, i més tard, amb la guerra de SUCCESSIÓ, quan Felip V va fer CONSTRUIR la CIUTADELLA MILITAR a l'altra banda del barri de La Ribera.

Ara, entre les ANTIGUES pedres de la Ribera, RESTAURANTS, LOCALS NOCTURNS i BOTIGUES de MODA, llueixen VISTOSES el COLOR d'un barri vell però de bellesa RENOVADA.

-----

La Barceloneta

Els carrers de la Barceloneta, al barri de CIUTAT Vella, són com PASSADISSOS PARALLELS i PERPENDICULARS al PORT de Barcelona que ens ENDINSEN a un UNIVERS d’EDIFICIS HUMILS, amb BALCONADES de roba estesa i PETITS RESTAURANTS i BARS de tapes a baix, amb MULTITUD de sorolls i sons, i sobre tot, amb la CONSTANT PRESÈNCIA de l’olor a MAR.

La Barceloneta ÉS UNA llengua de TERRA TRIANGULAR que s'ENDINSA EN el MAR. El barri, de carrers estrets i RECTILINIS, va ser CONSTRUÏT amb UNA ESTRUCTURA MILITAR per tal de DONAR cabuda als ANTICS HABITANTS de la Ribera que HAVIEN perdut la seva casa amb la CONSTRUCCIÓ de la CIUTADELLA.

La Barceloneta ÉS ara un dels MÉS VISITATS i POPULARS de la CIUTAT. La Barcelona PREOLÍMPICA DECIDIA, l'ANY 1988, s'INICIAVA un PROCÉS d'obertura al MAR i MODERNITZACIÓ d'un ESPAI que ara compta amb les platges com a PRINCIPAL PUNT d'ATRACCIÓ, les fileres de RESTAURANTS i BARS.

-----

PORT Vell

De COLOM a la Barceloneta, el PORT Vell de Barcelona ens OFEREIX milers de POSSIBILITATS PER gaudir del lleure, com l’IMAX, l’AQUÀRIUM O el Maremàgnum, entre altres. RESULTAT d’un llarg PROCÉS HISTÒRIC, el PORT Vell brilla ara com UNA de les PERLES més valorades del litoral MEDITERRANI i amb ell EDIFICIS i MONUMENTS.

El PORT Vell neix on moren les Rambles de Barcelona, amb el MONUMENT a COLOM com a EMBLEMA des del 1886. Al capdamunt de la COLUMNA, a 50 METRES d'alçada, un mirador desplega les VISTES al MAR i al FAMÓS PASSEIG, l'OPCIÓ de VISITAR el MUSEU MARÍTIM.

EN aquest PUNT, la Rambla de MAR ens CONDUEIX al Maremagnum, el GRAN CENTRE COMERCIAL, i de l'altra banda, toparem amb l'AQUÀRIUM de Barcelona i amb el CINEMA IMAX PORT Vell. L'ART dóna COLOR al Moll de la Fusta EN FORMA d'UNA vistosa ESCULTURA de l'ARTISTA POP NORDAMERICÀ ROY LICHTENSTEIN i, l'EDIFICI dels antics Magatzems GENERALS DE COMERÇ, ens RECORDA el PASSAT MERCANTIL de la ZONA. Sota el NOM del PALAU de MAR, la CONSTRUCCIÓ d'obra VISTA allotja un dels MUSEUS MÉS INTERESSANTS de Barcelona, el MUSEU d'HISTÒRIA de catalunya.

-----

PARC de la CIUTADELLA

Podem DESCOBRIR el PARC de la CIUTADELLA de moltes MANERES, REPASSANT la HISTÒRIA de l’ANTIGA CIUTADELLA MILITAR i de l’EXPOSICIÓ UNIVERSAL de 1888, O bé SIMPLEMENT gaudint de l'entorn i PARTICIPANT en alguna ACTIVITAT CULTURAL de les moltes que s’hi CELEBREN. El PARC PÚBLIC PER EXCELLÈNCIA de Barcelona mai NO ens DEFRAUDARÀ.

El PARC de la CIUTADELLA, PULMÓ URBÀ de Barcelona, NO ÉS un PARC qualsevol. El 1869, l'enderroc de la CIUTADELLA MILITAR feta CONSTRUIR el segle ANTERIOR PER Felip V, SIGNIFICAVA molt PER UNA Barcelona EN EBULLICIÓ, a les PORTES de l'EXPOSICIÓ UNIVERSAL de 1888. Així naixia un PARC que l'ARQUITECTE Josep Fontseré va saber ADAPTAR a les NECESSITATS d'aquella FIRA INTERNACIONAL.

Avui EN DIA, al PARC de la CIUTADELLA, els VESTIGIS de l'EXPOSICIÓ ES RECONEIXEN EN EDIFICIS com el MUSEU de ZOOLOGIA, PROJECTAT PER Domènech i Montaner com a RESTAURANT, la CASCADA i el LLAC. Un EDIFICI NEOCLÀSSIC allotja el MUSEU de GEOLOGIA, mentre que, a l'altra BANDA del PARC, s'hi troba, des del 1892, el ZOO de Barcelona. A la plaça d'ARMES trobem la seu del PARLAMENT de Catalunya, que OCUPA l'EDIFICI de l'ANTIC ARSENAL MILITAR de la CIUTADELLA.

Un GRAN MAMUT O una glorieta per CONCERTS són altres ELEMENTS que SORPRENEN als VISITANTS d'aquest PARC tan viu, de 18 hectàrees d'EXTENSIÓ, SITUAT al bell mig de Barcelona.

-----

Reading only the words similar to English in a foreign language will give you some comprehension, although as someone said: “at times it was like looking through a dirty window--you get the basic idea of what's going on, but some of the color and detail are lost.”

-----


READ EASY CATALAN -- ABOUT BARCELONA'S GAUDIReturn to Read Easy Spanish.-------

Looking for something else?

Use this search feature to find it:

Custom Search

-------

-----

Easiest Languages have thousands of words similar to English, so:

“This is The Easiest Way to Begin Learning Foreign Languages.”

Helping More People Begin Foreign Languages The Easiest Way.

-----

TELL YOUR FRIENDS!